Home Sağlıklı Yaşam Estetik Güzellik Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

0

Alt göz kapağında oluşan sarkmalar halk dilinde göz altı torbası olarak adlandırılır. Göz altı torbaları genellikle genetik faktörlerden ve yaşlanma kaynaklı oluşmaktadır. Otuzlu yaşlarda göz altı torbası oluşmasının sebebi genetik iken kırklı yaşlarda yaşlanma sebebiyledir. Bununla birlikte sigara ve alkol tüketimi, uyku düzensizliği, sıklıkla ağlama halleri ve yer çekimi de göz altı torbasının oluşmasında oldukça etkilidir. Sağlıklı görünmediği için oldukça şikayet edilen göz altı torbalarından göz kapağı estetiği ile giderilmesi mümkün olan bir durumdur.

Her ne kadar göz torbaları ile ilgili evde uygulanabilecek çözüm örnekleri olsa da bunlar kesin sonuç sağlamaktan ziyade azalmasını sağlamaktadır. Kalıcı bir çözüm için tek çare göz altı torbası ameliyatıdır.

Göz altı torbası ameliyatı, önceden hazırlık yapılması gerekli bir ameliyattır. Ameliyat sırasında ya da sonrasında oluşacak kanama komplikasyonlarını engellemek için doktorun belirlediği süre içinde kan pıhtılaşmasını azaltıcı ilaçlar ya da bitkisel destekleyicilerin kullanılmaması gerekmektedir. Yüksek tansiyonu olan hastaların tansiyonlarının kontrol altına alınması gerekmektedir.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz altı torbası ameliyatı yapılmadan hastanın muayene edilmesi gerekir. Bu muayenenin amacı hastaya kullanılmaması gerekenleri söylemek ve işlemin doğru bir şekilde yapılabilmesi için derideki sarkma, derideki fazlalık, bölgedeki yağın miktarı, ne kadar alınacağı ve kasların gevşeme yapısı gibi maddeleri incelemektir. Bu inceleme sonrasında doktor işlemin nasıl yapılacağını belirler. Muayene sırasında göz sağlığı ya da genel sağlık problemlerinden ameliyat sırasında sıkıntı oluşturabilecek biri varsa doktora söylenmelidir.

Göz altı torbası ameliyatı yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Üst göz kapağı ameliyatı için bu süre daha da uzayabilmektedir. Anestezi yöntemi olarak lokal anestezi kullanılmaktadır. Kirpik ya da göz kapağı içine açılan kesiklerden göz altındaki birikmiş yağ dokusu alınır ve kas yıpranmaları düzenlenir. Fazlalık oluşturan deriler alınır ve göz altı derisi gerdirilir.

Göz Altı Torbaları Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Göz altı torbası ameliyatı sonrası göz çevresinde şişlik ve morluklar oluşabilir. Bunu engellemek ve rahatlatmak amacıyla soğuk masaj uygulanabilir ve başın yukarıda tutulması önerilir. Hafif bir ağrı olması son derece normaldir. Ancak ciddi bir ağrı söz konusu ise doktora haber verilmelidir. Gözler tam olarak kapanmayabilir. Buna bağlı olarak kuruma veya yaşarma gibi etkiler olabilir. Şişliklerin azalması ile bu etkiler de geçer.

Hasta bir hafta sonra günlük yaşamına dönebilir. Yalnız göz altındaki ödemler hala belirgin olabilir. Zamanla ineceklerdir. Dikişler birkaç gün içinde alınabilir. İzleri kapatmak için hafif bir makyaj uygulanabilir, birkaç ay içinde ameliyat izleri belirginliğini yitirir. Gözlerdeki şişlik indikten sonra lens kullanımına devam edilebilir. Aşırı ıkınmadan kaçınılmalıdır.

Göz altı torbası ameliyatı sonrasında göz kapaklarında kan birikmesi yaşanabilir. Bu durumda derhal doktor ile iletişime geçilmeli, söylediği uygulamalar yapılmalı ve gerekirse muayeneye gidilmelidir.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version