Home Aile Sağlığı Çocuk Yapmak İsteyen Çiftler Doktora Gitmeden Önce Ne Kadar Süre Hamile Kalmaya...

Çocuk Yapmak İsteyen Çiftler Doktora Gitmeden Önce Ne Kadar Süre Hamile Kalmaya Çalışmalı

0
gebelik testi kadin erkek
Still cannot believe. Newly married husband and wife grinning widely while looking at a positive pregnancy test in bed.

Çocuk sahibi olmak, pek çok çift için heyecan verici bir dönemdir. Ancak, hamilelik süreci her çift için farklılık gösterebilir. Birçok faktör, çocuk sahibi olma deneyimini etkileyebilir. Peki, çocuk yapmak isteyen çiftler ne kadar süre boyunca doktora gitmeden hamile kalmaya çalışmalıdır? Bu makalede, bu soruya cevap arayacak ve çiftlere yardımcı olacak bazı anahtar bilgiler sunacağız.

Hamilelik Deneyimindeki Farklılıklar

Çiftlerin hamilelik deneyimi, birçok faktörden etkilenebilir. Her çiftin üreme sistemi, genetik yapıları, yaşları ve yaşam tarzları farklıdır. Bu nedenle, hamilelik süreci her çift için farklılık gösterebilir.

Doğal Yolla Hamile Kalma Süresi

Çiftler, doğal yolla hamile kalma süresi konusunda sabırlı olmalıdır. Tıbbi bir sorunları olmadığı sürece, çiftler genellikle bir yıl boyunca düzenli olarak ilişkiye girdikten sonra hamile kalmayı beklemelidir. Bir kadının bebek sahibi olma şansı 30 yaşından sonra her yıl hızla azalır. Uzmanların çoğu, görünürde herhangi bir sağlık veya doğurganlık sorunu olmayan ve adet döngüsü düzenli olan, 35 yaş altı kadınların doktora gitmeden önce en az bir yıl boyunca hamile kalmayı denemeleri gerektiğini öne sürüyor. Ancak 35 yaş ve üzeri kadınlar için çiftlerin 6 ay süren denemelerden sonra başarısızlıkla sonuçlanması durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir. 40 yaşın üzerindeki kadınlar daha acil değerlendirme ve tedaviye başvurmayı düşünebilirler.

Bazı sağlık sorunları da kısırlık riskini arttırmaktadır. Bu nedenle, aşağıdaki belirti ve semptomları taşıyan çiftler, hamile kalmaya çalıştıklarında sağlık uzmanına başvurmayı geciktirmemelidir:

Kadınlar için:

  • Düzensiz dönemler veya adet dönemlerinin olmaması
  • Endometriozis
  • Pelvik inflamatuar hastalık öyküsü
  • Bilinen veya şüphelenilen rahim veya tüp hastalığı
  • Birden fazla düşük öyküsü
  • Yumurtalık rezervinin azalmasına neden olan genetik veya edinilmiş durumlar (kemoterapi, radyasyon)

Erkekler için:

  • Testis travması öyküsü
  • Önceki fıtık ameliyatı
  • Daha önce kemoterapi kullanımı
  • Başka bir partnerle kısırlık öyküsü
  • Cinsel işlev bozukluğu

Her kadının ve eşinin hamile kalmaya çalışmadan önce bir sağlık uzmanıyla konuşması iyi bir fikirdir. Vücudunuzu sağlıklı bir bebeğe hazırlamanıza yardımcı olabilirler ve ayrıca doğurganlıkla ilgili soruları yanıtlayabilir ve hamile kalma konusunda ipuçları verebilirler. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version